Επιστολή ενημέρωσης για την έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Δείτε την επιστολή εδώ

Αγαπητοί Γονείς, Κηδεμόνες και Μαθητές/τριες

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία που ξεκίνησε το Σχολείο μας εξαιτίας των ιδιαίτερων και πρωτόγνωρων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού. Στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, είναι σημαντικό να κρατήσουμε όλοι μια επαφή με το σχολείο και τη μαθησιακή διαδικασία. Σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας οργανώνουμε δυο μορφές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την σύγχρονη και την ασύγχρονη.

Η Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, στους μαθητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Για τη σύγχρονη εκπαίδευση θα σας στείλουμε το πρόγραμμα με την ώρα και τις οδηγίες ώστε να συνδεθείτε και να συμμετέχετε στο μάθημα. Στη σύγχρονη εκπαίδευση είναι την ίδια ώρα συνδεδεμένοι ο καθηγητής και οι μαθητές, παρουσιάζεται το μάθημα, υπάρχει δυνατότητα για προβολή παρουσιάσεων και ερωτήσεων από τους μαθητές.

Η Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου. Το σχολείο μας χρησιμοποιεί την, προτεινόμενη από το Υπουργείο, πλατφόρμα η-τάξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Για να μπορέσουν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στα μαθήματα του σχολείου θα πρέπει να συνδεθούν με το λογαριασμό που δημιουργήσατε στο ΠΣΔ στη διεύθυνση https://eclass.sch.gr/ και να επιλέξουν Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr. Στη συνέχεια θα επιλέξουν Εγγραφή σε μάθημα. Από τη λίστα που θα τους δείξει θα επιλέξουν τα μαθήματα της τάξης/τμήμα τους και θα κάνουν εγγραφή. Επειδή η πλατφόρμα του eclass είχε (και έχει) μεγάλο φόρτο θα προστίθενται σταδιακά τα μαθήματα καθώς είναι αρκετά χρονοβόρα (λόγω ταχύτητας του δικτύου) η δημιουργία τους. Αντίστοιχα προβλήματα ενδέχεται να αντιμετωπίσετε και εσείς κατά τη διάρκεια σύνδεσης ή λειτουργίας στην πλατφόρμα της η-τάξης. Σας παρακαλούμε να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια και να δοκιμάσετε ξανά αργότερα. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι καθηγητές του σχολείου μας σας έχουν στείλει ή θα σας στείλουν εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα τους στο email σας.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και σύντομα να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στην κανονικότητα.

Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης